RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Soest wil miljoenen steken in sportclubs

SOEST - Soest wil 4,7 miljoen euro investeren in de buitensport. Met het geld en de bijbehorende plannen hoopt het college een einde te maken aan jaren gepraat en eindelijk een oplossing te bieden voor de problemen in het dorp. Zo krijgt de hockeyclub een extra veld, komen er meer parkeerplaatsen en worden verouderde accomodaties vernieuwd.

De buitensport in Soest concentreert zich rondom de Bosstraat. Daar liggen verschillende sportclubs die al jaren met probemen kampen. Zo wordt de verkeerssituatie op sportdagen als problematisch ervaren, zijn veel accomodaties aan een opknapbeurt toe en kwam de hockeyclub een veld tekort. Tot nu toe passeerden al verschillende plannen de revu, maar niets leidde tot een oplossing.

OPLOSSING

Om voor zoveel mogelijk problemen een oplossing te vinden is wethouder Harrie Dijkhuizen met alle betrokken clubs in gesprek gegaan. Daaruit is nu één voorkeursoplossing gerold die het college in mei voorlegt aan de gemeenteraad.

De grootste verandering aan de Bosstraat komt voor rekening van voetbalclub SEC. Deze vereniging moet in het nieuwe plan één van de twee voetbalvelden inleveren. Dit veld wordt omgetoverd tot het lang gewenste hockeyveld. In ruil daarvoor krijgt SEC kunstgras op het hoofdveld en mag het, indien nodig, gebruik maken van één van de velden die nu nog van SO Soest is.

PARKEREN

Twee velden van SO Soest krijgen een opknapbeurt. Daarbij wordt één van de velden een klein stukje verplaatst, waardoor er ongeveer honderd extra parkeerplaatsen kunnen komen langs de Bosstraat.

Bij Atletiekvereniging Pijnenburg zijn ongeveer veertig extra verharde parkeerplaatsen gepland. De hoop is dat ook de bezoekers van de honk- en softbalclub hier gebruik van zullen maken. Dit wordt gestimuleerd door de ingang van deze clubs te verplaatsen naar de Wieksloterweg Oostzijde.

OPKNAPBEURT

Naast het gehussel met velden en parkeerplaatsen wordt ook geinvesteerd in nieuwe gebouwen. Zo worden de kleedkamers van SEC opgeknapt en krijgt voetbalclub Hees naast nieuwe kleedkamers zelfs een nieuwe kantine.

Binnen het budget is op dit moment geen mogelijkheid om ook Hees een kunstgrasveld te geven. Toch worden hier nog gesprekken over gevoerd. Als Hees zelf 450.000 euro weet te besparen op de bouw van de nieuwe panden, dan kan ook die club alsnog een kunstgrasveld krijgen.

Of de gepresenteerde plannen echt worden uitgevoerd hangt af van de gemeenteraad. In mei zal de raad zich over de buitensport buigen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht