Camera's bij winkelcentrum Woerden na vandalisme en agressie

Bij het winkelcentrum gingen onder meer meerdere auto's in vlammen op
Bij het winkelcentrum gingen onder meer meerdere auto's in vlammen op © Woerden.tv
WOERDEN - Er komen camera's bij winkelcentrum Tournoysveld in Woerden. Al maanden zijn er allerlei incidenten in en rond het winkelcentrum. Het gaat onder meer om vernielingen, branden en agressie tegen winkeleigenaren.
Voor de gemeente is de maat nu vol. Met camera's, meer toezicht en bijvoorbeeld extra verlichting moet de overlast teruggedrongen worden.

ONVEILIG

In een brief aan de raad schrijft burgemeester Molkenboer dat het om ernstige incidenten gaat die tot veel maatschappelijke onrust hebben geleid. Er vloog onder meer een steen door de ruit van een horecagelegenheid en meerdere auto's vlogen in brand. Omwonenden voelen zich daardoor onveilig.
"Het feit dat deze incidenten zich verspreid over meerdere maanden hebben voorgedaan, laat zien dat de verstoringen van de openbare orde van structurele aard zijn." Volgens Molkenboer is cameratoezicht daarom nodig.

RONDHANGENDE JEUGD

Bron van de overlast zou een groep rondhangende jeugd zijn. De afgelopen periode hebben jongerenwerkers de groep al geprobeerd te benaderen. Ook surveilleerden agenten vaker en hielden boa's een oogje in het zeil, maar dat leidde amper tot minder overlast en incidenten.
Een meerderheid van de gemeenteraad gaf in februari aan dat er een bredere aanpak moest komen voor de problemen. In een motie werd onder meer gevraagd om het plaatsen van de camera's. Na een verkennend onderzoek is nu dus definitief besloten dat de camera's er komen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.