RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Thuiszorgorganisatie PrivaZorg uit Amersfoort onder verscherpt toezicht

AMERSFOORT - Thuiszorgorganisatie PrivaZorg uit Amersfoort is onder verscherpt toezicht gesteld. Volgens de inspectie is er door ruzie in de top van het bedrijf sprake van "bestuurlijke onrust" en kan daardoor de zorgverlening in het geding komen.

PrivaZorg biedt in heel Nederland vanuit regionale steunpunten thuiszorg. Het gaat om verzorging, verpleging, begeleiding, huishoudelijke ondersteuning en geboortezorg.

VERTROUWEN

In de top van het bedrijf rommelt het sinds een tijdje. De inspectie concludeert na onderzoek dat er sprake is van verstoorde relaties binnen de zorgorganisatie en onvoldoende samenwerking en vertrouwen tussen de Raad van Commissarissen en de directie.

"Goed bestuur en intern toezicht bij een zorginstelling zijn belangrijke randvoorwaarden voor het leveren van goede zorg. Deze kunnen niet bestaan zonder voldoende samenwerking en onderling vertrouwen tussen bestuur en intern toezicht", concludeert de inspectie.

De inspectie heeft PrivaZorg opdracht gegeven binnen twee weken een plan van aanpak te leveren over hoe de organisatie de bestuurlijke problemen gaat oplossen. Voor het daadwerkelijk doorvoeren van verbetermaatregelen krijgt de zorginstelling vijf maanden de tijd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht