PvdA in de Tweede Kamer wil opheldering over omstreden kinderopvang Bilthoven

© RTV Utrecht
BILTHOVEN - De Partij van de Arbeid in de Tweede Kamer wil opheldering over de toestand van Kinderdagverblijf Montessori Bilthoven. Het kinderdagverblijf is een week lang dicht geweest, nadat de GGD regio Utrecht forse misstanden had geconstateerd na inspecties.
Bij het kinderdagverblijf stond één van de beroepskrachten niet ingeschreven in het personenregister. De medewerker had ook geen koppeling met de organisatie, daardoor was er ook geen VOG (Verklaring omtrent gedrag). De medewerker is daarop naar huis gestuurd.
Ook was er een giftige plant aanwezig en was de temperatuur in de koelkast te hoog. Schoonmaakartikelen lagen binnen het bereikt van kinderen. Er hing een grote plastic zak met afval in het toilet waar de kinderen direct bij konden en er werd niet gecontroleerd wat de temperatuur en CO2-waardes in de slaapkamers waren.
Achter de opvang zit het bedrijf Vastplan BV, dat in meerdere plaatsen kinderopvang aanbiedt en ook al meerdere keren door inspecties op de vingers is getikt, onder meer in Arnhem. De PvdA wil van de Staatssecretaris Sociale Zaken en Werkgelegenheid weten hoe het kan dat dit bedrijf kan blijven doorgaan met het exploiteren van wat de partij noemt 'onveilige, vieze en ongezonde' kinderdagverblijven.
Inmiddels is Kinderdagverblijf Montessori Bilthoven weer open. Het kinderdagverblijf heeft van de gemeente een laatste kans gekregen. Bij een nieuwe fout overweegt de gemeente de locatie te sluiten en de organisatie uit te schrijven uit het register.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.