Onderzoekers helpen met maatschappelijk verantwoord ondernemen

© RTV Utrecht
BAARN - Zo'n honderd uitvinders, wetenschappers en productontwikkelaars komen vandaag samen op De Parade van Paleis Soestdijk. Zij denken mee met vraagstukken die bedrijven hebben over maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Het initiatief komt van de Nederlandse Orde van Uitvinders (NOVU). Deze vereniging ondersteunt leden bij het traject van idee tot het moment dat iets op de markt wordt gebracht. Zo ontwikkelde een van de uitvinders van de vereniging eerder de Airfryer, die later aan Philips werd verkocht. Meestal gebeurt dit achter gesloten deuren, maar vanwege het 30-jarig bestaan gebeurt dit voor één keer in het openbaar.
"Het leek ons goed om eens een keer de gordijnen te openen en iets te bedenken waar de hele wereld belangeloos van kan meeprofiteren", vertelt directeur Joris Cavelaars van de Nederlandse Orde van Uitvinders.
Tijdens De Parade worden twaalf vraagstukken behandeld die door bedrijven als Waternet, Greenpeace en Rijkswaterstaat zijn ingediend. "Mensen hebben kunnen intekenen op de vraagstukken en hebben zich daarna in het onderwerp kunnen verdiepen. Sommige leden kom al met ideeën binnen. Daarna gaan ze in kleine groepjes met elkaar aan tafel zitten. In de middag worden er concepten uitgewerkt, waar de vraagstukeigenaren weer verder mee kunnen."
De vereniging stelt wel als eis dat er vervolg wordt gegeven aan de geboden oplossingen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.