4 jaar cel geëist in hoger beroep fatale straatrace Loosdrecht

© Michiel van Beers
LOOSDRECHT - Het OM heeft voor het Gerechtshof een celstraf van vier jaar geëist tegen Walter van W. die in 2016 betrokken was bij een dodelijk ongeval in Loosdrecht. Drie jaar geleden reed hij met hoge snelheid op een auto van een 19-jarige vrouw. Zij overleed aan haar verwondingen.
De zoon van Walter van W. was ook betrokken bij het ongeluk. Het OM eiste in hoger beroep één jaar cel tegen hem. Daarnaast vindt het OM een rijontzegging van vijf en drie jaar passend voor de verdachten.
Tijdens de inhoudelijke behandeling van het hoger beroep ontkende Van W. dat hij tijdens de gebeurtenis bezig was met een straatrace tussen hem en zijn zoon Casper. "De enige reden waarom ik in hoger beroep ben gegaan is omdat er geen race of wedstrijd is geweest", zei Van W. aan het begin van de zitting. De rechtbank in Lelystad ging daar in 2017 juist vanuit.
Casper werd in 2017 nog vrijgesproken voor medeverantwoordelijkheid, maar het OM vindt nu dat hij wel degelijk betrokken was bij de gebeurtenis.
Van W. erkende destijds wel dat hij te hard had gereden en te veel alcohol op had. "Ik aanvaard de volledige verantwoordelijk voor het ongeluk."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.