RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Onderzoek naar werkgever van jongen (15) die omkwam bij maaltijdbezorging

UTRECHT - De inspectie SZW onderzoekt de arbeidsrelatie tussen Burger Me en de 15-jarige jongen die in januari om het leven kwam toen hij een maaltijd bezorgde voor het bedrijf. Dat meldt RTL Nieuws. De jongen werd op 9 januari rond 20.55 uur op de Amsterdamsestraatweg geschept door een passerende auto toen hij de weg overstak. Hij overleed een dag later aan zijn verwondingen.

Het Openbaar Ministerie heeft de inspectie SZW gevraagd om het onderzoek te doen omdat 15-jarigen niet na 19.00 uur 's avonds mogen werken. De werkgever wordt dan ook verhoord om te achterhalen waarom de jongen zo laat nog aan het werk was. Het bedrijf kan worden veroordeeld op basis van de Wet Economische Delicten als kan worden aangetoond dat de overtreding opzettelijk is begaan.

Vakbond FNV wees eerder al op de gevaren voor maaltijdbezorgers. "Je hebt te maken met verkeerssituaties, met werkdruk en je krijgt vaak maar per levering betaald. Dat leidt tot situaties waardoor wij het als gevaarlijk werk beschouwen," zei een woordvoerder. De vakbond vindt het dan ook ongeschikt werk voor kinderen van 15 jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Lees ook
Nieuwsoverzicht