Utrechters op heterdaad betrapt bij plofkraak in Duitsland

UTRECHT - Bij een gezamenlijke actie van de Duitse en Nederlandse politie zijn vanochtend vroeg vier plofkrakers op heterdaad betrapt en aangehouden. Drie van de vier komen uit de stad Utrecht, eentje komt uit Zoetermeer.
Het gaat om jonge mannen van 19, 20 en 22 jaar oud. Ze worden door justitie in Duitsland verdacht van zeker acht plofkraken in Duitsland.
De groep werd al langere tijd in de gaten gehouden door politie-eenheden aan beide zijden van de grens. Toen ze gisteren de grens overgingen werden ze gevolgd door speciale arrestatie-eenheden en een helikopter, meldt het Duitse Openbaar Ministerie.
Twee van de mannen bleven wachten bij een fastfoodrestaurant in de stad Ratingen. De andere twee reden door naar het plaatsje Heiligenhaus in de buurt van Düsseldorf. Daar sloegen ze met een voorhamer de deur van een bankgebouw in. Ze waren net bezig om de geldautomaten in het voorportaal te vullen met explosief gas, toen de politie ingreep en de twee oppakte. Ook de twee medeverdachten zijn aangehouden.
Volgens een persbericht van het Duitse OM is de politie in Nederland bezig met doorzoeken in de woningen van de vier verdachten. De vier mannen worden waarschijnlijk morgen voorgeleid aan de rechtercommissaris.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.