Amersfoorter die stiefkleindochters misbruikte veroordeeld tot 21 maanden cel

© RTV Utrecht / Timo Anceaux
AMERSFOORT - De 58-jarige Amersfoorter die werd verdacht van ontuchtige handelingen bij twee kleindochters van zijn toenmalige partner is veroordeeld tot een celstraf van 21 maanden, waarvan zeven maanden voorwaardelijk. De officier van justitie had eerder een van celstraf van 24 maanden geëist, waarvan acht maanden voorwaardelijk.
De ontucht kwam uit toen een van de meisjes er in september vorig jaar met haar oma over sprak. Willem de V. gaf zich daarna aan bij de politie. Naar eigen zeggen deed hij dat uit schaamte en omdat hij met de dood was bedreigd. In de cel zou hij ook hebben geprobeerd om zelfmoord te plegen.
De meisjes verklaarden dat hun stiefopa hen over intieme plaatsen op hun lichaam had gewreven en hen had gevraagd om seksuele handelingen bij hem te verrichten. Ze waren acht en negen jaar oud toen het misbruik begon. Volgens de meisjes zou hun stiefgrootvader ook daadwerkelijk seks met hen hebben gehad, maar de officier van justitie vond dat laatste niet bewezen.
De nichtjes hebben psychisch flink te lijden gehad onder het misbruik. Ze zullen daarvoor langdurig behandeld moeten worden, zeggen de advocaten van hun ouders. De zorgeloze, lieve kinderen hebben nu last van boze, agressieve buien en opstandig gedrag.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.