Meezingen met Matthäus-Passion: wie durft?

© RTV Utrecht
UTRECHT/UTRECHT - Veel koren in onze regio zijn momenteel erg druk met de Matthäus-Passion. Zo is vanavond al de grote première van het Oratoriumkoor in IJsselstein. In Utrecht repeteert het meezingkoor: amateurs met weinig ervaring voeren op Goede Vrijdag het meesterwerk van Bach op in de Geertekerk.
Meezingkoor oefent op Bach voor Goede Vrijdag
Dirigent Madeleine Ingen Housz was met het koor in de studio van RTV Utrecht vandaag. Het meezingkoor bestaat uit amateurs die zich daarvoor hebben opgegeven, maar die soms helemaal geen zangopleiding hebben gevolgd. Andere koren houden maandenlang intensieve repetities om de Matthäus Passion foutloos te kunnen uitvoeren. Maar Madeleine heeft een andere aanpak, waarbij soms maar een paar repetities genoeg zijn. Professionele zangers voeren de dragende rollen uit, terwijl het koor wordt gevormd door mensen die elkaar soms maar een paar keer eerder hebben ontmoet.

IJSSELSTEIN

In IJsselstein hebben ze niet genoeg aan de zeventig koorleden van het Oratoriumkoor voor de uitvoering van de Matthäus-Passion. Ze hebben daarom versterking gevraagd van koren uit de hele regio.
Oratoriumkoor krijgt versterking voor Matthäus-Passion

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.