Familie Anne Faber eist opstappen procureur-generaal, OM ziet geen reden

© Het Huis Utrecht
UTRECHT - De nabestaanden van Anne Faber uit Utrecht eisen in een interview met De Telegraaf dat de toenmalige voorzitter van het hof, de huidige procureur-generaal Rinus Otte opstapt.
De familie van de vermoorde vrouw ontving nooit een reactie van de oud-rechter die moordenaar Michael P. in 2012 een veel kortere straf gaf en geen tbs oplegde voor twee gruwelijke verkrachtingen, schrijft De Telegraaf. De nabestaanden willen daarom dat Otte opstapt "om het geloof en het vertrouwen in de rechtspraak te behouden."
Aanleiding tot het interview is het boek 'Anne. Kroniek van een zoektocht'. Daarin pleiten de nabestaanden er nogmaals voor dat de verantwoordelijken opstappen die volgens de Onderzoeksraad voor Veiligheid fouten maakten.
"Als Michael P. destijds tbs had gekregen, zou Anne nog hebben geleefd. Nu heeft Otte een hoge post bij het Openbaar Ministerie. Stuitend. Hij had nooit op die stoel mogen zitten", zegt vader Wim Faber in de krant.

REACTIE OM

Het College van procureurs-generaal laat weten geen aanleiding te zien voor het opstappen van Rinus Otte als lid van het College. Het verwijst naar eerdere pogingen tot een gesprek tussen nabestaanden en Otte. Dat zou echter gebeuren in het bijzijn van twee journalisten van de Volkskrant.
"Daar voelde ik helemaal niks voor. Ik ga niet communiceren via de krant", zei hij destijds tegen NRC.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.