RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

100 jaar Baarnsch Lyceum: "Het was hier fantastisch."

1/2
BAARN - Het is feest bij het Baarnsch Lyceum: de school bestaat dit voorjaar een eeuw en vierde dat vandaag met een grote reŁnie waar circa 1200 oud-leerlingen op afkwamen.

Het Baarnsch Lyceum begon in 1919 als een particulier initiatief. De eerste locatie bevond zich naast het station, daarna verhuisde de school naar de Torenlaan. Het lyceum kreeg vooral bekendheid doordat meerdere leden van het Koninklijk Huis er naar school gingen. Prinses Beatrix, haar zussen, maar ook koning Willem-Alexander doorliepen hun middelbare schooltijd in Baarn.

"Het is nu een hele mooie brede school met mooi cachet en daar hecht ik ook aan. Met veel kunst, maar wel met een steeds bredere groep leerlingen", zegt rector Henk van Ommen. "Het was vroeger toch de kakschool van Baarn in de jaren '70 en '80."

ERNST VERDUIN
Door de gangen van het Baarnsch Lyceum loopt Ernst Verduin (91). Hij kwam in 1948 naar de school om het gymnasium af te maken nadat hij vier kampen tijdens de Tweede Wereldoorlog overleefde. "Een belangrijk stuk van mijn naoorlogse geschiedenis is hier opgebouwd. Het was hier fantastisch."

Baarnsch Lyceum viert 100-jarig bestaan met reŁnie


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -