JOP in Vleuterweide door brand verwoest; twee jongeren aangehouden

© Politie Vleuten - De Meern
VLEUTEN - De politie heeft twee minderjarigen gearresteerd die worden verdacht van het in brand steken van een JOP (jongerenontmoetingsplek) aan de Burchtwal in Vleuterweide. Volgens de politie moet de JOP door de brand als verloren worden beschouwd.
De brand brak rond 04.20 uur uit. De politie trof in de directe omgeving twee jongeren aan die probeerden weg te vluchten. Na een korte achtervolging werden de twee jongens ingerekend. Op de verdachten werden sporen aangetroffen die verdenking van betrokkenheid bij de brandstichting opleverden.
De politie meldt dat de verdachten zelf ook vaste bezoekers waren van deze plek. In een cynisch bericht op Twitter schrijft de politie dan ook: "Bedankt namens al je vrienden die het wél leuk vonden bij deze JOP!"
Het is de tweede keer in korte tijd dat er een incident bij deze JOP is. Vorige week zorgde een groep van 25 jongeren er nog voor veel overlast. De politie moest de wapenstok inzetten en heeft toen vijf arrestaties verricht.
Op Twitter laten meerdere omwonenden weten klaar te zijn met de overlast. Ze zien de plek liever verdwijnen. De politie zegt de reacties te snappen, maar schrijft ook: "Ik ben bang dat de overlast elders dan toe zal nemen. JOP's hebben een belangrijke functie in overlastreductie en de kunst is deze te plaatsen op slimme plekken."
© Politie Vleuten - De Meern
© Politie Vleuten - De Meern

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.