Oranjefans verkennen alvast de Koningsdagroute in Amersfoort

© RTV Utrecht
AMERSFOORT - De Onze Lieve Vrouwetoren, de Observant en De Koppelpoort. Over twee weken zijn dat een paar van de highlights die koning Willem-Alexander en koningin Máxima gaan zien op Koningsdag in Amersfoort. Om alvast in de stemming te komen, kan nu alvast de route verkend worden die de koninklijke familie op 27 april aflegt.
Dat gebeurt onder leiding van Hans van Harten. Hij is gids bij het Gilde Amersfoort en de komende weken neemt hij liefhebbers mee 'in de voetsporen van de Oranjes'. Vandaag ging hij met zo'n vijftien geïnteresseerden op pad.

GOED PLEKJE ZOEKEN

Sommigen lopen speciaal mee om zich goed voor te bereiden op Koningsdag. "Ik ben benieuwd wat een goede plek is om langs de route te gaan staan", vertelt een inwoonster van Amersfoort. "Ik heb twee opties en een daarvan is om bij het Stadhuis te staan staan. Daar heb ik een plekje gezien waar je net wat hoger staat."
Oranjefans verkennen alvast de Koningsdagroute in Amersfoort
Maar ook wie gewoon meer wil weten over de stad, kan meelopen. Gilde Amersfoort biedt de wandelingen op de Koningsdagroute vanaf dit weekend aan. Tot en met 11 mei kan er van woensdag tot en met zaterdag meegelopen worden.
De route die Koning Willem-Alexander, Koningin Maxima en hun familie gaan lopen begint op De Marienhof en eindigt in het Eemhuis. In totaal lopen ze iets meer dan een kilometer door het centrum en daar zullen ze ongeveer twee uur over gaan doen.

ETIQUETTE

In Amersfoort zijn de voorbereidingen op het bezoek in volle gang. De stad kleurt langzaam steeds meer oranje en overal worden gebouwen versierd.
Om alvast in de sfeer te komen werd er vandaag ook een lezing in de stad georganiseerd over de adellijke etiquette door de eeuwen heen.
Radioreportage: Oranjefans verkennen alvast de Koningsdagroute in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.