GGD Utrecht is niet voor gedwongen vaccinatie

PROVINCIE UTRECHT - De Utrechtse GGD is niet voor verplichte vaccinatie. "Je kan mensen niet dwingen", zegt jeugdarts Eltjo Boon tegen Radio M Utrecht. "Maar je kan het wel stimuleren."
De opgelaaide discussie over vaccineren is vooral heel belangrijk voor kinderdagverblijven, zegt Boon. "Omdat je onschuldige baby's niet kan beschermen tegen mazelen. Als een ongevaccineerd kind op een kinderdagverblijf komt brengt dat andere kinderen in gevaar."
Op meerdere plekken in de wereld braken de afgelopen tijd de mazelen uit. Bijvoorbeeld in Den Haag, maar ook in New York en Duitsland. Sommige ouders laten hun kinderen niet inenten en er gaan stemmen op om dat in de toekomst te verplichten.
In de provincie Utrecht is de GGD de afgelopen weken met een vaccinatiecampagne tegen meningokokken. Dat is een gevaarlijke besmettelijke bacterie die zich via hoesten, niezen en zoenen kan verspreiden. SP-Kamerlid Maarten Hijink uit Amersfoort gaat vandaag langs in Soest, waar vandaag jongeren worden ingeënt.
Eltjo Boon: "Je kan mensen niet dwingen tot vaccinatie."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.