RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeente: coffeeshop bedrijventerrein Overvecht lijkt mogelijk

UTRECHT - De gemeente Utrecht heeft er vertrouwen in dat de komst van een kleinschalige coffeeshop op bedrijventerrein Overvecht mogelijk is. Omwonenden en ondernemers uit de buurt zijn bezorgd, maar de aanvraagprocedure voor de coffeeshop wordt voortgezet.

Dat laat het college weten in een brief aan de gemeenteraad. De ondernemer die de coffeeshop wil exploiteren is bezig de vergunning te verkrijgen. Vooralsnog lijkt het erop dat dat gaat lukken. Wel moet de gemeente nog akkoord gaan met een wijziging van het bestemmingsplan.

PROBLEMEN OP BEDRIJVENTERREIN

De coffeeshop moet komen op de Tennesseedreef, in het uiterste noorden van de wijk Overvecht. In die buurt zijn de laatste jaren veel problemen. Zo werd onder meer een pand meermaals beschoten, is er een illegale sigarettenfabriek ontdekt en bleek een autogarage wagens gereed te maken voor louche praktijken zoals liquidaties.

INFORMATIEAVOND

Ondernemers en enkele politieke partijen hopen dat de coffeeshop niet komt. Ze vrezen dat de leefbaarheid in de buurt verder achteruit gaat. Onlangs werd een informatieavond georganiseerd over de coffeeshop. Daar waren bezorgde ondernemers uitgenodigd, maar niet de bewoners van de aangrenzende buurt. Binnenkort komt een tweede infoavond waarbij zij wel welkom zijn.

In de gemeente Utrecht is plek voor in totaal zeventien coffeeshops, zo staat te lezen in de huidige beleidsregels. Op dit moment zijn er elf.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -