RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vijf maanden celstraf geëist tegen Vleutense ex-beveiliger Wilders

VLEUTEN - Het OM heeft vijf maanden cel en een beroepsverbod van vijf jaar geŽist tegen Faris K. uit Vleuten. De voormalige beveiliger van Geert Wilders wordt ervan beschuldigd dat hij geheime informatie over de huisvesting en de beveiliging van de PVV-voorman heeft gelekt.

K. werkte in het verleden voor de Utrechtse politie, maar wist zich op te werken tot de Dienst Koninklijke en Diplomatieke Beveiliging (toen nog DBB). Hij werkte voor het IRIS-team, dat verkenningen uitvoert wanneer bijvoorbeeld Geert Wilders ergens op bezoek gaat.

DOORSPELEN AAN VROUWEN

Dankzij deze functie had de Vleutenaar toegang tot operationele informatie. Bij de Criminele Inlichtingen Eenheid (CIE) kwam op een dag de tip binnen dat K. zonder goede reden in de politiesystemen rondneusde.

Terwijl K. werd afgetapt, geobserveerd en werd afgeluisterd door de politie, bleek dat hij de informatie doorspeelde aan verschillende vrouwen. Volgens zijn advocaat deed hij dit vooral om indruk te maken. "Het was stoerdoenerij. K. wilde laten zien wat voor interessant werk hij deed. Stoer werk."


De uitspraak is over twee weken.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht