Grijpautomaat 'Grab the Pussy' op Koningsdag Amersfoort

AMERSFOORT - Tijdens Koningsdag in Amersfoort kunnen bezoekers gebreide poesjes grijpen uit een ouderwetse grijpautomaat. De attractie heet 'Grab the Pussy', een ironische verwijzing naar een beruchte uitspraak van de Amerikaanse president Donald Trump.
De poesjes zijn gemaakt door de dames van breiclub Steek voor Steek uit Leusden. Wie een katje wint, kan via de chip in zijn of haar halsbandje het verhaal van deze poes achterhalen op grabthepussy.nl. Bijvoorbeeld de naam en wie de maakster van de poes is. In dit geval gaven de dames van Steek voor Steek alle poezen de toepasselijke naam Willie, schrijft De Stad Amersfoort. Via het poesie-album kunnen geïnteresseerden op of na Koningsdag foto's delen en zien de dames van Steek voor Steek waar Willie's een nieuw thuis gevonden hebben.
De attractie is onderdeel van kunstproject De Koude Kermis van mediakunst-collectief Dropstuff.nl in samenwerking met het Samen Breien-project van het Nationaal Ouderenfonds. Brei- en haakclubjes door heel Nederland maken poezen voor de attractie. Het doel van deze breiclubs is het tegengaan van eenzaamheid onder ouderen. Ook worden de materialen en onkosten van de deelnemers vergoed.
De Leusdense dames breiden speciaal voor Koningsdag oranje poezen, maar zullen in het vervolg ook andere kleuren gaan maken voor in de machine. Iedere maandagmiddag komen ze bij elkaar in buurthuis De Kit.
Grab the pussy is tijdens Koningsdag bij de Oliemolenhof in De Nieuwe Stad te vinden. De machine werkt met muntjes die te koop zijn voor 2 euro. Er zijn op deze locatie ook diverse andere kermisattracties met een twist te vinden van het kunstproject De Koude Kermis van Dropstuff.
© Dropstuff.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.