"Verdachte moord Utrechtse studente Laura in de war"

© Facebook Laura Korsman (Bewerking door RTV Utrecht)
UTRECHT - De verdachte van de moord op Utrechtse studente Laura is psychisch in de war. Twee jaar geleden is hij ontvoerd geweest en die ervaring speelt nog altijd een rol in zijn leven. Dat zei zijn advocaat Willem Jan Ausma na afloop van een tussentijdse zitting bij de rechtbank in Utrecht.
Daarom verblijft de 31-jarige Zamir M. momenteel op een speciale gevangenisafdeling voor mensen met psychische problemen in Zwolle. Bovendien heeft hij in zijn jeugd het nodige meegemaakt, maar daarover wil Ausma nog niets zeggen. "Dat komt tijdens de inhoudelijke behandeling op 14 mei aan de orde."
De 24-jarige Laura Korsman werd in juli vorig jaar in haar studentenhuis in Utrecht door messteken om het leven gebracht. De avond voor haar dood was zij M., haar ex-vriend, tegengekomen tijdens een avondje stappen in de Melkweg in Amsterdam. M. zou toen drugs hebben gebruikt.

BREXIT

Een Engelsman die hierover kan verklaren, is nog niet gehoord. "De brexit raakt ook deze zaak", verklaart de officier van justitie de vertraging rond het rechtshulpverzoek. Zowel het OM als advocaat Willem Jan Ausma hebben aangegeven dat het wel of niet horen van deze getuige geen gevolgen heeft voor de inhoudelijke behandeling van de zaak volgende maand.
"De getuige zou wellicht meer kunnen vertellen over het drugsgebruik van de verdachte de avond voor de trieste gebeurtenis. Maar voor het gebruik van drugs ben je altijd zelf verantwoordelijk. Dus voor het verloop van de zaak heeft het weinig invloed", aldus Ausma.

STALKER

M. - alias dj Sammy G. - kon Laura niet loslaten. Volgens het Openbaar Ministerie stalkte hij haar. De verdachte had daarom een contact- en locatieverbod opgelegd gekregen. Hij bleef haar ondanks alle waarschuwingen en verboden lastig vallen. Hij wist zelfs Laura's studentenhuis in de Bosboomstraat binnen te komen.
M. was vandaag aanwezig, maar kwam niet aan het woord. Pas op de inhoudelijke zitting wil hij gaan verklaren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.