RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Vrijwillige molenaars vrezen verkoop De Vriendschap in Veenendaal

VEENENDAAL - Molen de Vriendschap in Veenendaal gaat binnenkort opnieuw in de verkoop. De gemeente is eigenaar van het rijksmonument, maar wil ervanaf. In 2012 en 2017 ging de molen al in de verkoop. Elke keer ving de gemeente bot. Een onzekere tijd voor de vrijwillige molenaars Peter Tijssen en Gert van Eden.

De molen is een familiebedrijf van Gert en hij heeft het aan de gemeente gekocht omdat er geen opvolger in de familie was. "Wij zijn bang dat als de gemeente de molen in de verkoop doet, het in de handen van een eigenaar valt die er iets anders mee wil doen", vertelt Gert van Eden op Radio M. "Dat mag niet gebeuren."

De gemeente Veenendaal vertelt aan RTV Utrecht dat dat "bij de verkoop de functie van de molen behouden moet blijven". Daar gelooft Peter Tijssen vooralsnog niks van. "De gemeente gebruikt subsidies en steekt ze in andere potjes."

Het belangrijkste voor de twee mannen is dat de molen in gebruik blijft. Gert is geboren in het huis dat naast de molen staat, zijn opa is in de molen zelf geboren. Tot voor kort woonde Gert ook nog naast de molen, maar hij is op leeftijd en is dus kleiner gaan wonen. "Als 'ie gewoon kan blijven draaien, dan zijn wij al tevreden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht