Spandoekactie supporters en moskee na aanslag genomineerd voor tolerantieprijs

© RTV Utrecht
UTRECHT - De spandoekactie van FC Utrechtsupporters en de Moskee Sayidina Ibrahim is genomineerd voor de Utrechtse tolerantieprijs 2019. Op 22 maart, vlak na de Utrechtse tramaanslag, liepen beide genomineerden met een spandoek tijdens de stille tocht om de slachtoffers te herdenken.
Tijdens de tocht kwamen beide groepen samen en gingen samen op de foto. Op het spandoek van de supporters stond "Utreg buigt nooit". Het doek van de moskee sprak van vrede voor de mensheid. Het saamhorige beeld maakte veel indruk en is reden voor de jury om hen te nomineren.
Utrechtsupporter Tycho Oostendorp snapt dat wel: "We lieten wel even zien dat wij met zijn allen de stad zijn. Ik denk dat daar wel wat affectie voor zou kunnen zijn. Omdat het gewoon allemaal samenkwam en dat was wel bijzonder." Ook het project 'De Emigratie Generatie' en het project 'U on board' zijn genomineerd.
De winnaar wordt op vijf mei tijdens het Utrechtse Bevrijdingsfestival bekendgemaakt door wethouder Voortman, die de prijs uitreikt namens het gemeentebestuur. De winnaar ontvangt een geldbedrag van 5000 euro dat moet worden besteed aan het bekroonde initiatief.
De Tolerantieprijs wordt sinds 1995 uitgereikt en is bedoeld voor initiatieven die verdraagzaamheid, respect en begrip in de Utrechtse samenleving te bevorderen, onder het motto 'Utrecht zijn we samen'.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.