RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gemeenten helpen jongeren uit jeugdhulp aan woonruimte

PROVINCIE UTRECHT - In de gemeenten Bunnik, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede en Zeist start vandaag een project om jongeren die zijn uitgestroomd bij jeugdzorg aan woonruimte te helpen.

De gemeenten zoeken met jeugdhulpaanbieders naar gehuurde woonruimte in de particuliere sector, legt Bianca van der Neut van het project 'Kamers met aandacht' uit. "Het is de bedoeling dat degene die de kamer aanbiedt ook informele steun biedt. Die steun hangt weer af van de behoefte van de jongere."

Iedereen kan woonruimte voor de jongeren aanbieden. Zo'n ruimte kan bijvoorbeeld een zolderkamer bij een gezin zijn, een kamer bij een alleenstaande of een studentenwoning. "Daarna wordt er inhoudelijk gekeken naar de match. Dus hoe ziet de ruimte eruit en wat voor mensen zijn het?"

De bedoeling is dat de jongere begeleiding van een jeugdhulpverlener krijgt en een eigen netwerk bouwt om op terug te vallen. "De mensen die woonruimte aanbieden, krijgen daarnaast één keer per week bezoek vanuit de hulpverlenersinstantie. Zo hebben zij een aanspreekpunt als ze zich bijvoorbeeld zorgen maken om de jongere."

Het is wel de bedoeling dat de jongeren zelfstandig hun huishouden gaan runnen. "Ze moeten namelijk leren om op eigen benen te staan."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -