Spakenburgse goudsmid voor 60.000 euro beroofd in Utrecht

© GinoPress
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het is een riskant vak, maar goudsmid Frits Spetter uit Spakenburg heeft wel heel veel tegenslag. Afgelopen weekend is hij voor de tweede keer in nauwelijks vier jaar tijd voor tienduizenden euro's beroofd van kostbare juwelen.
Spetter werd beroofd na afloop van de Verzamelbeurs in Utrecht. Een onbekende of onbekenden namen tijdens de afbouw van de beurs de helft van zijn collectie mee, ter waarde van zo'n 60.000 euro. Volgens Spetter werd een kist met de juwelen op een karretje naar buiten geduwd.
Omdat de roof buiten zijn winkel gebeurde, dekt de verzekering de schade niet. Een sympathisant is daarom een crowdfunding begonnen voor de onfortuinlijke goudsmid. Ze zegt dat Frits Spetter een van de weinige gespecialiseerde goudsmeden in Nederland is en dat de overval het einde voor zijn zaak kan betekenen.
Volgens Spetter is de diefstal een behoorlijke hap uit zijn pensioen. Over twee jaar is hij van plan zijn beroep als goudsmid aan de wilgen te hangen. Spetter gaat vanavond aangifte doen van de roof.
"Ik stortte letterlijk en figuurlijk op mijn knieën."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.