Het raadsel Rico: pony al drie weken spoorloos, wie weet meer?

© Bureau Hengeveld
ACHTERBERG - In de hoop dat de verdwenen pony Rico uit Achterberg (gemeente Rhenen) alsnog wordt gevonden, deed de politie vandaag een oproep in Bureau Hengeveld op RTV Utrecht.
De shetlander is al drie weken zoek. Hij verdween in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 maart uit een weiland van een pensionstal aan de Zandweg. Twee andere pony's trof stalhoudster Ilonca Sterkenburg aan in een maisveld, maar Rico bleef spoorloos. Omdat het volgens haar onmogelijk is dat de pony's het hek zelf hebben geopend, gaat ze ervan uit dat iemand moedwillig het hek heeft geopend en Rico heeft meegenomen.
"Je gaat de meest nare scenario's in je hoofd halen. Een van de ergste is dat hij bij de slacht terecht is gekomen. Daar hopen we natuurlijk niet op en we blijven doorgaan met zoeken, maar het wordt wel moeilijker", zei de stalhoudster vandaag in Bureau Hengeveld.

PONYFAMILIE

Zijn baasje en verzorger missen Rico enorm en willen hem graag weer in het weiland bij de andere pony's terugzetten. De shetlanders zijn familie van elkaar en erg aan elkaar gehecht. Hun gedrag is volgens de eigenaar zichtbaar veranderd sinds Rico weg is.
De politie onderzoekt de verdwijning, maar houdt rekening met meerdere scenario's. Diefstal lijkt niet voor de hand te liggen, omdat een shetlander niet veel geld waard is. Het zou kunnen gaan om een kwajongensstreek. Iemand zou bijvoorbeeld het hek geopend kunnen hebben, waardoor de dieren konden ontsnappen. Het is ook mogelijk dat Rico daarna is verdwaald. Iemand zou zich vervolgens over hem ontfermd kunnen hebben en niet weten wie de eigenaar is.

UITERLIJK

De stalhoudster hoopt dat iemand de pony ergens gezien heeft of dat iemand weet wie er achter het openen van het hek zit. Rico is een bruine shetlander met lichte manen, en het is een ruin. Op zijn rechtervoorbeen heeft hij een witte sok (wit gedeelte boven zijn hoef) en hij is ongeveer 12 jaar oud. Hij is niet gechipt.
Bellen kan met de tiplijn van de politie: 0800-6070. Of anoniem op 0800-7000.
Pony Rico uit Achterberg al drie weken zoek

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.