Instellingen

"Kliniek Den Dolder stuurt weer patiënten ten onrechte met verlof"

© Beeldbewerking RTV Utrecht
DEN DOLDER - De forensisch psychiatrische kliniek Roosenburg in Den Dolder, de kliniek waar de moordenaar van Anne Faber verbleef, heeft opnieuw ten onrechte patiënten met verlof gestuurd. Dat schrijft het AD op basis van interne notulen van een maand oud die in het bezit zijn van de krant.
Het zou gaan om personen die niet vanwege een misdrijf in de kliniek verblijven. Het betreft notulen van een veiligheidsoverleg waarin een aantal VIM's wordt besproken. VIM staat voor Veiligheid Incident Melding.
Daaruit valt op te maken dat verschillende patiënten met verlof zijn geweest terwijl ze geen vrijheden hadden. "Eenmaal is een rapportage van een behandelaar verkeerd geïnterpreteerd, en is er geconcludeerd dat er vrijheden waren. De anderen keer waren vrijheden ingetrokken (...) en zijn ze teruggeven zonder akkoord van behandelaar."
Onlangs bleek uit vernietigende inspectierapporten dat Michael P. ook vrijheden kreeg zonder dat deze waren getoetst. Ook bleek dat hij totaal niet toe was aan deze vrijheden. De man uit Zeewolde vermoordde in 2017 de Utrechtse Anne Faber toen hij in de Roosenburg-kliniek woonde.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.