Raadsleden worstelen met dossier Paleis Soestdijk, vanavond geen beslissing

Zo zou het nieuwe terrein er na herontwikkeling uit moeten zien.
Zo zou het nieuwe terrein er na herontwikkeling uit moeten zien. © Gemeente Baarn
BAARN - De gemeenteraad in Baarn heeft vanavond besloten niet te beslissen over de plannen rond Paleis Soestdijk. De raadsleden zitten in hun maag met de herontwikkeling van het voormalige landgoed van de koninklijke familie en het woonhuis van prinses Juliana en prins Bernhard.
Zo zijn onder meer onderzoeken die de nieuwe eigenaar wil doen nog niet gereed. De raad zegt hierdoor niet of niet volledig te kunnen overzien wat de gevolgen zijn van de beslissingen die de raad vandaag anders had genomen.
De politieke partijen zijn kritisch op de plannen zoals die er nu liggen. Ze vinden dat de nieuwe eigenaar van het paleis en het landgoed, de MeyerBergman Erfgoed Groep, te veel nieuwe woningen wil bouwen. Bovendien vinden de partijen dat er te veel natuur verloren gaat als de plannen doorgaan.
De raad heeft vanavond wel een motie aangenomen waarin de randvoorwaarden van het bestemmingsplan zijn vastgelegd. Het is de bedoeling dat er in november een eerste ontwerp voor het bestemmingsplan op tafel ligt voor het hele gebied.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.