RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Oud-wethouder Hans Haring plotseling overleden: "Woerden paste hem als een jas"

WOERDEN - Hans Haring (58), voormalig wethouder van de gemeente Woerden, is onverwachts overleden. "Hans moest een ogenschijnlijk routineoperatie in het ziekenhuis ondergaan, waarbij complicaties zijn opgetreden, die hem fataal zijn geworden", meldt D66 Zoetermeer, waar hij lange tijd actief voor was.

Tot de gemeenteraadsverkiezingen van maart vorig jaar was Haring wethouder voor D66 in Woerden. Eerder was hij werkzaam als financieel projectleider op het ministerie van OCW en wethouder in zijn woonplaats Zoetermeer.

Tussen twee verkiezingen in werd Haring in 2016 wethouder in Woerden. "Hij sprong als het ware op de rijdende trein van de coalitie waar zijn partij D66 deel van uitmaakte", zegt burgemeester Victor Molkenboer van Woerden. "Zijn bijzondere aandacht ging uit naar de onderwerpen onderwijs, jeugd, duurzaamheid, financiŽn en economie. Hoewel hij aanvankelijk nog in Zoetermeer woonde, paste Woerden hem als een jas."

Molkenboer: "We herinneren Hans als een betrokken bestuurder en een fijne samenwerkingspartner, die zich met veel energie inzette voor onze gemeente. Daar zijn we hem dankbaar voor. Onze gedachten gaan uit naar iedereen die hem moet missen. Op de eerste plaats zijn vrouw en kinderen, maar ook andere familieleden en vrienden."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Nieuwsoverzicht