Koningsdagweer zit mee voor Amersfoort: waarschijnlijk warm en droog

© ANP
PROVINCIE UTRECHT - Het belooft een warme Koningsdag te worden. Ook lijkt het droog te blijven en zien we een zonnetje in de veertiendaagse verwachting.
"Mocht het toch tot een bui komen, dan is de kans daarop groter in het zuiden dan in het noorden. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima hebben met Amersfoort dan ook een goede locatie uitgekozen", aldus Weeronline
Koningsdag wordt waarschijnlijk zelfs veel warmer dan afgelopen jaren. Niet zo moelijk, want in 2016 en 2017 was het kouder dan Kerst. De kans op maxima boven 20 graden is 50 procent. Sommige weermodellen berekenen een zomerse warmte op het oranjefestijn met maxima van 25 graden of meer. De kans hierop is 15 procent.
Normaal is het tijdens Koningsdag een graad of 15. Opvallend feitje: Koninginnedag was door de jaren heen statistisch gezien een graad warmer dan Koningsdag. De koudste editie van Koninginnedag en Koningsdag ooit is die van 1970 met een maximumtemperatuur van 8,6 graden. Daarbij was de zon de hele dag niet te zien. De laagste minimumtemperatuur noteerden we op Koninginnedag 1954 met -2,5 graden.
Dat april doet wat ze wil bewijst de maximumtemperatuur van Koninginnedag 1993. Het werd toen zomers warm met 26,9 graden in De Bilt.
De huidige weersverwachting voor Amersfoort ziet er als volgt uit.
© Weeronline

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.