Koningin Máxima bezoekt congres in TivoliVredenburg

© ANP
UTRECHT - Koningin Máxima was vanochtend in Utrecht. Ze bezocht het jubileumcongres van budgetvoorlichter Nibud in TivoliVredenburg. Het Nibud viert met dit jubileumcongres zijn 40-jarig bestaan.
Tijdens het congres presenteert het Nibud het onderzoek 'Geldzaken in de Praktijk 2018-2019', waarin het instituut op een rij heeft gezet hoe de Nederlander anno 2019 met zijn geld omgaat.
Daaruit blijkt onder meer dat ruim een kwart (27 procent) van de huishoudens niet weet of ze recht hebben op tegemoetkomingen zoals toeslagen. Van de huishoudens met een laag inkomen weet 1 op de 6 dit niet. Huishoudens met een wisselend inkomen weten minder goed dan huishoudens met een vast inkomen of ze er recht op hebben. Huishoudens die wel weten of ze in aanmerking komen voor tegemoetkomingen, komen makkelijker rond.
Andere sprekers zijn onder anderen staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark, de Amerikaanse gedragswetenschapper Matt Wallaert, bijzonder hoogleraar van de Nibud-leerstoel aan de Universiteit Leiden Wilco van Dijk en hoogleraar financiële geschiedenis Oscar Gelderblom.
De koningin vanochtend bij TivoliVredenburg.
De koningin vanochtend bij TivoliVredenburg. © ANP

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.