Omwonenden polder Rijnenburg: "Gemeente heeft geen oor voor zorgen en geen oog voor alternatieven"

© Pixabay
UTRECHT - De informatieavond over de toekomstplannen van de polder Rijnenburg heeft niet gebracht waar omwonenden op hoopten. In De Meern sprak wethouder Lot van Hooijdonk met omwonenden en geïnteresserden over het conceptvoorstel voor de polder. Daar komen maximaal elf windmolens en ruim tweehonderd hectare zonnepanelen.
Belangengroep Buren van Rijnenburg en Reijerscop (BVRR) heeft ondertussen ruim 2000 handtekeningen verzameld tegen het plan. Pieter van Veenen is woordvoerder BVRR. Hij voelt zich na afloop van de bijeenkomst nog steeds niet gehoord door de gemeente en noemt het een bevestiging van wat bewoners al jaren meemaken. "De mening van bewoners daar wordt geen rekening mee gehouden. Men heeft geen oor voor onze zorgen en geen oog voor alternatieven."
De bewoners spraken tijdens de bijeenkomst over een kokervisie van de gemeente. Volgens Van Veenen slaat AD-columnist Wouter de Heus de spijker op zijn kop. Hij citeert uit de krant: "Ook al hebben wij met de gemeenteraad afgesproken vier scenario's gelijkwaardig uit te werken voor Rijnenburg, waaronder ook eentje zonder windmolens, doen we het anders. [...] Participeer vooral, maar dat gaat soepel bij het afval'."
De bewonersvereniging is blij dat ze gister spreektijd kreeg, maar hekelt wethouder Van Hooijdonk. Die verdraait volgens Van Veenen feiten. "Waar we ons echt boos over maken, is bijvoorbeeld dat een rapport over geluid in de polder is verzwegen. Ik verwacht daar ook vragen over in de gemeenteraad." Volgens de woordvoerder zijn in het rapport geluidsmeetpunten in de polder achterwege gelaten. Terwijl daar het geluid juist het heftigst is. Daarnaast wonen er 400 wonen en wordt er de komende jaren bijgebouwd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.