MOA-kunst van Armando in de etalage

AMERSFOORT - De collectie van het failliete Museum Oud Amelisweerd staat vandaag in de etalage. Tot 19.00 uur kunnen mensen die erin geïnteresseerd zijn een bod uitbrengen. Vanmorgen konden belangstellenden in Amersfoort zelf een blik op de koopwaar werpen.
De verzameling van het MOA bestaat vooral uit 35 werken van kunstenaar Armando en onder meer een aantal foto's van Erwin Olaf. Toen het museum op de fles ging werd de kunst aan het publieke oog onttrokken.
"Het wordt niet tentoongesteld, het wordt geveild", zegt Michael Bouland van BVA Auctions. "We hopen dat er veel musea mee zullen bieden en dat het uiteindelijk weer ergens wordt getoond. We weten dat nu niet. Het enige dat wij kunnen doen is musea op de veiling attenderen en we weten wel dat er vanuit verschillende musea interesse is."
De kunst van Armando werd na het faillissement van het MOA aan het publieke oog onttrokken.
De kunst van Armando werd na het faillissement van het MOA aan het publieke oog onttrokken. © RTV Utrecht / Robert Jan Booij
Na de verwoestende brand in het Armando Museum in 2007 zijn de kunstwerken die gered konden worden naar Museum Oud Amelisweerd overgebracht. Het MOA ging failliet en sloot afgelopen zomer de deuren.
Een schilderij en een ets van Armando met brandschade staan ook tussen de boedel die vandaag per opbod wordt verkocht. Ook wordt een kunstwerk geveild dat Raffael Rheinsberg maakte uit verbrande resten van de Elleboogkerk, waar het Armando Museum onderdak indertijd had gevonden.
7.45u Radio M Utrecht bij de kijkdag in Amersfoort
8.45u Radio M Utrecht bij de kijkdag in Amersfoort

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.