RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Woningcorporatie op zoek naar "goede buren"

UTRECHT - Voor een gerenoveerde flat aan de Utrechtse Bangkokdreef is woningcorporatie Portaal op zoek naar bewoners die bereid zijn iets voor een ander te doen. Mensen die in aanmerking willen komen voor een gerenoveerde woning in Overvecht moeten hun aanvraag motiveren met een brief waarin ze aantonen bereid te zijn iets te doen voor hun buren.

Manager volkshuisvesting van Portaal Reijnder Jan Spits: "Dat doen we eigenlijk om de leefomgeving in de flat, en uiteindelijk in de rest van de wijk te verbeteren." Die "goed buren" moeten omkijken naar hun buren of bijvoorbeeld eens een opruimdag voor de flat organiseren.

Dat betekent niet dat de bewoners gecontroleerd gaan worden of ze wel echt iets voor hun buren doen. Dat zou volgens Spits het doel voorbij schieten. "Wij houden natuurlijk contact met die mensen. Er lopen beheerders rond in die wijk, adviseurs leefomgeving. Maar we houden het wel in de gaten. Als dan blijkt dat het niet van de grond komt moeten we op zoek naar andere manieren."

Want volgens Portaal is het belangrijk om "krachtige bewoners" in woonwijken te vermengen met kwetsbare groepen. Spits: "Daar werken we als corporaties aan. In Overvecht is meer menging nodig door toevoegingen van krachtige bewoners. Ook met koopwoningen bijvoorbeeld. Terwijl in andere wijken als Oost, daar zou je juist sociale huurwoningen willen hebben om de vermenging te verbeteren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -