'Lieve vrouwen' in Amersfoort krijgen kleurrijke harten van papier

Een van de leerlingen die een hart maakte, samen met wethouder Fatma Koser Kaya van cultuur (rechts)
Een van de leerlingen die een hart maakte, samen met wethouder Fatma Koser Kaya van cultuur (rechts) © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk
AMERSFOORT - Leerlingen van het PRO33college in Amersfoort hebben vandaag zelfgemaakte kleurrijke harten van papier gepresenteerd. Bedoeld voor ruim honderd 'lieve vrouwen' die onderdeel zijn van het programma omdat ze een liefdevolle bijdrage leveren aan mens en samenleving.
Het idee komt van Mirjam Kapelle. Samen met vijf vriendinnen ging ze de kroeg in om te brainstormen toen de gemeente met de oproep kwam om mee te denken over Koningsdag. Zo ontstond het idee van 'lieve vrouwen' op het Onze Lieve Vrouweplein'. Mirjam Kapelle heeft zelf een aantal dames aangedragen en ook via de gemeente zijn aanmeldingen binnen gekomen. "Het is echt een idee wat ook anderen in beweging zet, dat zie je op deze school", zegt Kapelle.
Leerlingen presenteren de papieren harten voor de 'lieve vrouwen' van Amersfoort
Tijdens Koningsdag krijgen de geselecteerde vrouwen op het plein een sjerp met daaraan het papieren hart. De leerlingen mochten niet weten dat de harten waaraan ze werkten bedoeld waren voor Koningsdag. "Ik dacht dat het voor Moederdag was", vertelt een van de leerlingen.
Veel organisaties en vrijwiligers in de stad hebben begin dit jaar moeten tekenen voor geheimhouding over het programma. De gemeente had aan die geheimhoudingsverklaring een boete gekoppeld van 25.000 euro. Die is na commotie die hierover ontstond inmiddels van tafel.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.