RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Koninklijke Nederlandse Munt eert vlogger Enzo Knol met eigen munt

1/3
UTRECHT - Enzo Knol heeft vandaag als eerste vlogger van Nederland een eigen munt gekregen van de Koninklijke Nederlandse Munt. De speciale editie werd vandaag aan hem overhandigd in het bijzijn van zijn fans.

De 25-jarige Enzo is een van de bekendste vloggers van Nederland. Elke dag plaatst hij een video op internet waarin kijkers een inkijkje krijgen in zijn leven. Hij heeft inmiddels meer dan twee miljoen volgers en dat is de reden dat de Koninklijke Nederlandse Munt besloot hem te eren met een eigen munt.

SPANNEND

Het leverde vandaag een lange rij met opgewonden kinderen op voor het Muntgebouw. Vol spanning stonden zij te wachten op de komst van hun grote idool. Ze mochten allemaal bij het officiŽle moment zijn omdat zij als eerste de speciale 'Knolmunt' kochten.

De meeste fans vinden het best spannend om hun grote voorbeeld te ontmoeten. "Ik trilde helemaal, dat had ik nog nooit gehad", vertelt Nikita (12) als ze naar buiten komt. Ze heeft speciaal haar mooiste jurk en oorbellen uitgekozen voor vandaag. "Maar hij was heel aardig, dat stelde me gerust."

GOED GELUKT

De fans vinden de munt goed gelukt. Maar als je ze vraagt waarom ze vandaag zijn gekomen, dan zijn ze heel eerlijk: ze wilden vooral graag Enzo ontmoeten. Sommigen komen uit Friesland of zelfs BelgiŽ om de vlogger te ontmoeten. Ook hebben ze cadeautjes voor hem meegenomen. Tijdens een meet en greet kregen de fans de munt, een high five of knuffel en natuurlijk een handtekening.

Enzo Knol zelf is heel blij met de munt, die wordt uitgegeven in een gouden, zilveren en nikkel editie. Die eerste twee versies zijn al uitverkocht, de laatste bijna. Enzo Knol is trots op het resultaat. "Het is gaaf om te zien hoe realistisch mijn hoofd lijkt op de munt." Hij had zelf nooit gedacht dat er zoiets zou komen. "Maar de Koninklijke Nederlandse Munt kwam met het idee en ik kon mij er wel in vinden", vertelt de populaire vlogger.

 Enzo Knol vindt de munt goed gelukt Enzo Knol vindt de munt goed gelukt | Foto: RTV Utrecht

In totaal zijn er 5000 munten geslagen. Het zijn speciale uitgaves, die niet gebruikt kunnen worden om mee te betalen. Maar voor de fans maakt dat niet uit. "Ik ga hem goed op mijn kamer bewaren, in een open kast", zegt Marijn (11). "Zo kan ik er goed naar kijken."

Koninklijke Nederlandse Munt eert vlogger Enzo Knol met eigen munt


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.
Nieuwsoverzicht