"Vuurwerkshow in Máximapark gaat niet door"

© Google Streetview
LEIDSCHE RIJN - Er komt geen vuurwerkshow in het Máximapark in Leidsche Rijn. Dat meldt de organisatie van het park op Facebook. Eerder was er commotie ontstaan over het plan om daar vuurwerk af te steken omdat er broedende vogels in het park zitten.
De vergunning voor het vuurwerkspektakel zou zijn aangevraagd door Anafora Parkrestaurant, maar volgens de organisatie van het Máximapark klopt dit niet. "Zij waren als directie van Anafora onaangenaam verrast dat zonder dat zij het wisten op het adres van het restaurant een aanvraag voor een vuurwerkshow was ingediend bij de provincie Utrecht."

COMMOTIE

De geplande vuurwerkshow leidde afgelopen donderdag nog tot vragen in de gemeenteraad. "In de buurt van deze locatie is nota bene een archeologische opgraving stilgelegd omdat er steenuilen aan het broeden zijn", zei raadslid Maarten van Heuven van de Partij voor de Dieren.
Ook wethouder Kees Diepeveen liet donderdag weten een vuurwerkshow in het park "onwenselijk" te vinden. Volgens hem is echter de provincie verantwoordelijk voor zo'n vergunning en is er überhaupt geen vergunning aangevraagd en verleend. Wel zou er een melding zijn gedaan van het voornemen om een vuurwerkshow te houden.
De parkorganisatie laat weten opgelucht te zijn dat de vuurwerkshow niet doorgaat. "Gelukkig worden door dit besluit de broedende vogels in het Máximapark niet gestoord. Anafora is de plek in het Máximapark waar dagelijks veel bezoekers genieten van de natuurwaarden in het grootste stadspark van Utrecht."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.