Utrecht werkt samen met zorg om dalende vaccinatiegraad tegen te gaan

UTRECHT - In de gemeente Utrecht gaat een zogenoemde Vaccinatiealliantie aan de slag om de dalende vaccinatiegraad aan te pakken. Steeds meer ouders kiezen er namelijk voor hun kinderen niet te laten inenten.
Volgens de GGD Utrecht was de vaccinatiegraad in de stad Utrecht voor bijvoorbeeld difterie, kinkhoest, tetanus en poliomyelitis in 2015 nog 95,6 procent, terwijl dat vorig jaar 92,7 procent was. Eerder dit jaar werd wel bekend dat de landelijke daling tot stilstand lijkt te komen.
Eind volgende maand is de startbijeenkomst van de Vaccinatiealliantie, waar de VVD, D66 en PvdA in Utrecht om hadden gevraagd. Deze alliantie wordt een samenwerking van huisartsen, jeugdverpleegkundigen en jeugdartsen, samen met scholen en kinderdagverblijven.
Het inenten van kinderen leidde deze week nog tot discussie na nieuwe uitbraken van mazelen in onder meer Den Haag, maar ook internationaal. Meer dan honderd kinderdagverblijven door heel het land zeiden eerder tegen de NOS niet-ingeënte kinderen te weigeren. Dit leidde in Wijk bij Duurstede weer tot raadsvragen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.