RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Stem vandaag nog op een van de 2000 gevaarlijke verkeersplekken

PROVINCIE UTRECHT - Bij ons Meldpunt Onveilig Verkeer zijn al ruim 2000 gevaarlijke locaties doorgegeven. Sinds 8 april kunnen inwoners van de provincie bij RTV Utrecht risicovolle plekken op de kaart zetten. Het meldpunt is nog tot vanavond geopend om te stemmen op een van de locaties die je gevaarlijk vindt.

De meldingen variŽren bijvoorbeeld van wegen waar veel te hard wordt gereden tot slechte verlichting. Maar ook gevaarlijke kruisingen, onoverzichtelijke rotondes en verwarrende verkeersborden worden veelvuldig gemeld. Veel meldingen komen uit Utrecht, Zeist, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug en Amersfoort. Een weg in Utrecht die opvallend veel genoemd wordt is de 't Goylaan in de wijk Hoograven.

Naast gevaarlijke plekken aanwijzen is het ook mogelijk om op reeds ingestuurde verkeerssituaties te stemmen. Dat is inmiddels ruim 12.000 keer gedaan.

Ook de andere regionale omroepen hebben een meldpunt voor de wegen in hun provincie geopend, maar nergens worden zoveel gevaarlijke plekken onder de onder aandacht gebracht als in Midden-Nederland. In de provincie Utrecht zegt 29,2 procent van de inwoners zich weleens onveilig in het verkeer te voelen. Nog eens 8,6 procent zegt dat zelfs vaak mee te maken.

RTV Utrecht zal na sluiting van het meldpunt reportages gaan maken over een aantal doorgegeven locaties. Die zijn komende maand bij ons te zien.

Welke verkeerssituatie vind jij gevaarlijk? Zet 'm op de kaart of stem op een al bestaande locatie!Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -