IJsselmeervogels kan titel vergeten na duur verlies bij GVVV

© Geert Lommers
VEENENDAAL/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - IJsselmeervogels kan de titel in de Tweede Divisie wel vergeten. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg ging in de derby op bezoek bij GVVV met 3-2 onderuit, na een goal van GVVV'er Sherwin Grot in de slotminuut. Omdat koploper AFC wél won bij Jong Vitesse, is het verschil nu opgelopen tot acht punten.
Verslaggever Bert Kous vat het duel samen: "Het is klaar, het is over, het is uit"

IJSSELMEERVOGELS DE BETERE

De eerste kans was voor Danny van den Meiracker, maar hij miste na twee minuten het doel. Ook de tweede kans was voor de Rooien. Het was eenrichtingsverkeer richting GVVV-keeper Johan Jansen. Hij zag Van den Meiracker en Ali Akla de paal raken en wist zelf de inzet van Maikel de Harder te keren.
Vogels-trainer Ted Verdonkschot: "Ik kan die jongens niks verwijten"

BIZAR SLOT VOOR RUST

Vlak voor rust vielen de goals plots als rijpe appelen. Drie minuten voor rust schoot Eef van Riel de bal op eigenaardige wijze in zijn eigen doel, na voorbereidend werk van Roy Terschegget: 1-0 voor GVVV. Direct na de aftrap kreeg IJsselmeervogels een penalty, die Van den Meiracker benutte: 1-1. Was dat het? Nee hoor! Terschegget stond op de juiste plek en kopte diep in blessuretijd de 2-1 op de borden.
GVVV-trainer Niek Oosterlee: "Winnen is leuk, maar ik zie GVVV liever goed voetballen"
De regioderby werd gespeeld op een zonnig Panhuis
De regioderby werd gespeeld op een zonnig Panhuis © RTV Utrecht / Bert Kous

OLIJFVELD HERSTELT

Die ruststand was geheel tegen de verhoudingen in, maar daar maalde niemand om op Panhuis. Tien minuten na rust herstelde IJsselmeervogels de stand. Na voorbereidend werk van Van den Meiracker en De Harder kon Olijfveld simpel de 2-2 maken.

HET IS KLAAR VOOR DE VOGELS

In de slotfase van de wedstrijd had IJsselmeervogels de overhand. Met een omhaal werd nog de lat geraakt. Door al het gejaag liep de ballon bij de Rooien steeds meer leeg, terwijl GVVV nog wel wat kracht had. Desondanks wist IJsselmeervogels nog druk te zetten, maar ook in de zes minuten blessuretijd werd niet meer gescoord door de Vogels. GVVV was gevaarlijk via De Graaf en Hulsbos, waarna in de allerlaatste minuut Grot met een subtiele bal de titelkansen van de Rooien helemaal aan diggelen schoot.
Kevin van Diermen (IJS): "Het is klaar, AFC is kampioen"
42' Eef van Riel, eigen goal [1-0]
44' Danny van den Meiracker, pen. [1-1]
45+2' Roy Terschegget [2-1]
55' Robbert Olijfveld [2-2]
90+6' Sherwin Grot [3-2]

GELOPEN TITELRACE

De tweede nederlaag op rij heeft grote consequenties voor IJsselmeervogels. Koploper AFC won met 3-2 bij Jong Vitesse en heeft nu acht punten voorsprong op de Vogels, met nog vier duels te spelen. De laatste wedstrijd van de competitie op de Westmaat (IJsselmeervogels-AFC) lijkt daardoor nergens meer om te gaan.