Wangedrag na ernstig ongeluk A2: "Automobilisten negeerden rood kruis en reden zelfs door sporen heen"

© Politie De Ronde Venen
VINKEVEEN - Zo'n twintig automobilisten hebben zich vanmiddag van hun slechte kant laten zien na een zwaar ongeluk op de A2.
Bij de aanrijding ter hoogte van de afrit Vinkeveen was een automobilist ernstig gewond geraakt en de veroorzaker was doorgereden. Om goed onderzoek te kunnen doen, liet de politie de meest rechterrijstrook en de afrit afsluiten door Rijkswaterstaat. Toch ging het mis.
"Op de twee matrixportalen voor de afrit was al duidelijk dat de rechterrijstrook niet gebruikt mocht worden. Ondanks een pijlwagen van Rijkswaterstaat, twee politieauto's en heel veel pionnen waren er negentien bestuurders die het nodig vonden om toch gebruik te maken van de afgekruiste rijstrook", aldus de politie. "Twee bestuurders vonden het zelfs nodig om tussen de pionnen door gewoon de afrit op te rijden door de sporen van de aanrijding heen."
Volgens de politie zijn de kentekens genoteerd en kunnen de bestuurders binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten. Op het negeren van een rood kruis staat een boete van 230 euro, plus 9 euro administratiekosten.

DOORRIJDER

De politie vroeg Burgernetdeelnemers vanmiddag uit te kijken naar de veroorzaker van het ongeluk op de A2 bij Vinkeveen. De bestuurder reed in een zwarte BMW X5. Anderhalf uur later werd de zoektocht gestaakt. Of de auto, die een kenteken heeft dat begint met 'PZ', is aangetroffen, is niet duidelijk. Een berger heeft de gecrashte auto afgevoerd.
Rood kruis na ongeluk A2.
Rood kruis na ongeluk A2. © Politie De Ronde Venen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.