RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Kampeerders genieten van zonnig Pasen: "Dit is geen straf!"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Met het stralende weer deze Pasen is het kampeerseizoen weer begonnen. En met de kans op de eerste zomerse dag dit lange weekend, is het goed vertoeven op de klapstoel voor de tent.

"Dit is geen straf", lacht campinggast Johan van Wijk. Hij tikt een eitje tijdens het paasontbijt met z'n vrouw Lisa."Vorige week was het erg koud", zegt ze. Het stel komt uit Leimuiden en is bijna ieder weekend op camping De Heigraaf in Woudenberg te vinden. "Als het 1 april is, zetten we alles op. En dan staan we hier tot eind september. Dit is heerlijk genieten!" Maar de kampeerders zitten onder de luifel, achter de bloemen, uit de zon: "Nee, ik ben geen zonliefhebber. Als ik maar naar buiten kan, is het goed."

De camping zit bomvol door het mooie weer. Eigenaar Martien van de Lagemaat heeft veel telefoon moeten aannemen deze week: "Het is veel drukker door deze mooie dagen. Mensen hebben lastminute nog wat geregeld. Maar ik moet zeggen dat veel mensen hier al vanaf 28 maart zijn. Want de echte kampeerder zet de boel op: weer of geen weer." Het is een goede start van het kampeerseizoen in Woudenberg: "En daar zijn wij heel blij mee", lacht van de Lagemaat.

KERKDIENST

Naast getik van eitjes, hoor je op deze camping op nog een manier dat het Pasen is. In de grote recreatiezaal is een kerkdienst. Die is er elke week, maar met Pasen is het extra druk. "Het is prachtig weer, dus weten ze de camping en de zaal wel te vinden", zegt voorganger Peter Naaktgeboren. "Maar het betekent niet dat iedereen van de camping hier is. Er zijn ook mensen die niet geloven. En die hebben we net zo lief."

Ruim 600 mensen hebben de dienst bezocht. Daar is nog kort stilgestaan bij de aanslagen in Sri Lanka: "Vader, de haat. Het verdriet. Wat er gebeurt tijdens zo'n paasdienst. Zo zijn er veel dingen die er gebeuren die we niet begrijpen, maar die ons zoveel verdriet doen. Daarom willen we vanmorgen bidden."

Pasen op de camping


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht