Vals alarm: mogelijk explosief in Maarssense woonwijk blijkt apparaat voor vermalen van wiet

Deel van Maarssense wijk afgezet na vondst mogelijk explosief.
Deel van Maarssense wijk afgezet na vondst mogelijk explosief. © Koen Laureij
MAARSSEN - De vondst van een mogelijk explosief in Maarssen bleek vanochtend vals alarm. Na de ontdekking van iets wat leek op een granaat midden in de woonwijk Kamelenspoor werd een deel van de buurt afgezet. Uiteindelijk bleek het gevonden voorwerp niet gevaarlijk: het ging om een wiet 'grinder'. Dit soort apparaatjes worden gebruikt om wiet te vermalen zodat het makkelijker in een joint kan worden verwerkt.
De politie rukte vanochtend iets na 8.00 uur uit naar de wijk Kamelenspoor na de ontdekking van een verdacht object. Daarbij werd ook de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgeroepen.
Een uur na de eerste melding werd de afzetting opgeheven toen bleek dat het niet om een bom maar om een instrument voor het vermalen van wiet ging. Een woordvoerder van de politie: "Wij waren niet op de hoogte dat die ook al in deze uitvoering werd verkocht."

HANDGRANAAT IN UTRECHT

De explosievenexperts van de EOD hebben een druk paasweekeinde. Zaterdagnacht werd er nog een handgranaat achtergelaten bij een garagebedrijf op het industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht. Die was wel echt en is op zondag onschadelijk gemaakt.
Mogelijk explosief in Maarssen blijkt wietmaler
Onderzoek in Maarsen na vondst mogelijk explosief.
Onderzoek in Maarsen na vondst mogelijk explosief. © Koen Laureij
De politie doet onderzoek in Maarssen naar mogelijk explosief.
De politie doet onderzoek in Maarssen naar mogelijk explosief. © Koen Laureij

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.