Brandende BMW scheurt over snelweg A1 tijdens vluchtpoging voor politie

BMW brandt uit in Baarn na vluchtpoging voor politie
BMW brandt uit in Baarn na vluchtpoging voor politie © Caspar Huurdeman
BAARN - De bestuurder van een brandende BMW die vannacht met meer dan 200 kilometer per uur over de A1 bij Baarn reed, was op de vlucht voor de politie. Uiteindelijk heeft de bestuurder de afrit Eembrugge gepakt en de auto in de berm geparkeerd. Daar konden de bestuurder en zijn twee mede-inzittenden toekijken hoe de BMW helemaal uitbrandde. De politie heeft één aanhouding verricht.
Agenten uit Amsterdam zagen vannacht hoe de auto op de snelweg A1 te hard reed en over de weg slingerde. Zij besloten een stopteken te geven maar de persoon die achter het stuur zat, had geen zin om zijn auto aan de kant te zetten en ging er met hoge snelheid vandoor.
De politie zette de achtervolging in, waarbij snelheden van 250 kilometer per uur werden gehaald. Uiteindelijk verloren de agenten de auto uit het zicht maar dat duurde niet lang: aan het einde van de afslag bij Eembrugge stond een auto in lichterlaaie. Het bleek te gaan om de BMW. Bij het wrak in de berm stonden drie personen, één daarvan is aangehouden.
De BMW is al tijdens de vluchtpoging op de snelweg in brand gevlogen. Een ooggetuige die naar huis reed na een nachtdienst zag hoe de brandende auto langs kwam rijden terwijl die onderdelen verloor. De getuige maakte daarvan ook een filmpje. Kort daarna brandde de auto uit aan het einde van de afrit.
Brandende BMW gefilmd door medeweggebruiker
BMW brandt uit in Baarn na vluchtpoging voor politie op snelweg A1
BMW brandt uit in Baarn na vlucht voor politie
BMW brandt uit in Baarn na vlucht voor politie © Caspar Huurdeman
Brandweer blust brandende BMW in Baarn
Brandweer blust brandende BMW in Baarn © Caspar Huurdeman

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.