Prinsheerlijk hardlopen in de warmte

© RTV Utrecht
HAARZUILENS - De Halve van de Haar wordt pas een paar jaar georganiseerd, maar het is een hardloopevenement op stand door de sjieke locatie bij kasteel De Haar.
Deelnemers kunnen kiezen tussen verschillende afstanden, die door de kasteeltuinen en over ophaalbruggetjes gaan. Wel is het zweten geblazen voor de sporters. Hijgend komt één van hen over de finish in het gezellige dorpje Haarzuilens. "Ik loop helemaal leeg joh", weet hij nog net uit te brengen. "Pittig was het wel hoor, moet ik je vertellen. Maar ik heb niet opgegeven. Dit is echt een prachtig parcours, door die tuintjes en dan dat kasteel op de achtergrond... mooi. Echt mooi."
"Een prachtig parcours", vinden de deelnemers van de Halve van de Haar.
Bij De Halve van de Haar kunnen verschillende afstanden worden gelopen. Deelnemers kunnen kiezen voor vijf kilometer, maar bijvoorbeeld ook voor tien kilometer. Die loopt behalve langs het kasteel ook langs de Haarrijnseplas en dat zorgt voor een mooi contrast tussen de hardlopers en de badgasten die massaal naar het water zijn gekomen.
"Mij niet gezien", grinnikt een Maarssenaar. "Ik heb zo eens zitten kijken naar die sporters, maar ik dacht bij mezelf: niks voor mij. Ik behoor niet tot die doelgroep, zal ik maar zeggen". Het water is nog fris, maar dat weerhoudt de bezoekers er niet van het water in te plonzen. Iets wat de hardlopers eigenlijk ook wel willen, maar zij hebben vandaag de finish als doel. Ontspannen doet iedereen vandaag dus helemaal op z'n eigen manier, maar één ding valt op. De zon stemt allen vrolijk.
Bij de halve marathon won atleet Bas Stigter. Hij heeft voor de tweede keer in zijn carrière, de Halve van de Haar op zijn naam geschreven. Hij soleerde op tweede paasdag naar de overwinning. Bij de vrouwen ging de winst naar Kimberly Timmins.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.