RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

OM wil foto Utrechtse kroongetuige weer terug

UTRECHT - Het Openbaar Ministerie, dat eerder blunderde door een foto van de Utrechtse kroongetuige Nabil B. te verspreiden, wil deze foto terug.

Het OM verspreidde de foto per ongeluk onder advocaten, een fout die De Telegraaf aan het licht bracht. Nabil B. is kroongetuige in het grote liquidatieonderzoek-Marengo. Hij heeft verklaringen afgelegd over verschillende liquidaties in de regio Utrecht, die vermoedelijk zijn gepleegd in opdracht van de voortvluchtige Ridouan Taghi uit Vianen.

De bende wordt verdacht van een reeks moorden in de onderwereld. Met het oog op de veiligheid van B. wil het OM de foto retour, bevestigt een woordvoerder.

GESCHROKKEN
Vorige week bleek dat het OM de portretfoto van B. in het dossier heeft gestopt. De Telegraaf publiceerde een geblurde versie ervan. Het OM zei geschrokken te zijn van de eigen fout, maar nog meer van het feit dat de foto was doorgespeeld aan de krant.

Drie advocaten van het Amsterdamse kantoor Ficq en partners hebben het OM al laten weten dat zij niet van plan zijn de foto weer aan het OM af te staan. Dat zou volgens hen in strijd zijn met de belangen van hun cliŽnten, zegt Nico Meijering, raadsman van verdachte Mohammed R.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -