Hoogbejaarde fietser komt lelijk ten val na botsing met scooter, bestuurder rijdt door

© Politie.nl
HUIS TER HEIDE. - Een jongeman op een scooter is vanmiddag doorgereden nadat hij in Huis ter Heide in botsing kwam met een hoogbejaarde fietser. De 86-jarige man kwam volgens de politie "lelijk ten val" en liep ernstige verwondingen aan zijn hoofd op. De politie is op zoek naar de bestuurder én de scooter waarop hij reed.
Rond 15.00 uur kwamen de fietser en scooteraar met elkaar in botsing op de Amersfoortseweg. Na het ongeval reed de bestuurder van de scooter door in de richting van Soesterberg. De scooter was niet voorzien van een kentekenplaat. Ook droeg de bestuurder geen helm.
Omstanders probeerden nog om de man tegen te houden, maar dat bleek niet te lukken. De politie benadrukt dat doorrijden na een ongeluk tot twaalf uur na het ongeval niet bestraft wordt. De reden hiervoor is dat doorrijders in shock kunnen verkeren. "Wij verzoeken de bestuurder zich daarom alsnog zo spoedig mogelijk te melden", aldus de politie.

SIGNALEMENT

De scooter is zwart met opvallende rode strepen en is door de val flink beschadigd. De scooter heeft een brede achterkant.
De bestuurder is een jongeman tussen de 20 en 25 jaar oud met een licht getinte huidskleur. Hij heeft zwart kort haar en een stevig postuur. De man droeg een legergroen, gewatteerd jack. "Dat viel op, omdat het een warme jas was voor deze zonnige, warme dag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.