RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Steeds meer megastallen, maar niet in Utrecht

PROVINCIE UTRECHT - Utrecht is het braafste jongetje van de klas als het gaat om megastallen. Dat valt te lezen in een rapport van Wakker Dier, dat zich ernstige zorgen maakt. Megastallen moeten in hun ogen verboden worden.

In heel Nederland groeide het aantal megastallen tussen 2010 en 2017 van 456 naar 801, zo staat in het rapport. De provincie Utrecht is maar voor een heel klein deel verantwoordelijk: bij ons ging het aantal megastallen in die periode van dertien naar veertien.

Alleen Zeeland heeft er in absoluut aantal minder, namelijk dertien. De provincies met de meeste megastallen zijn Brabant (221), Friesland (115) en Limburg (97).

Wakker Dier komt op voor de belangen van dieren in de vee-industrie en is heel bezorgd over megastallen. "Bij de uitbraak van dierziekten, een stalbrand of het uitvallen van de ventilatie, worden in één keer enorme aantallen dieren getroffen."

De organisatie roept minister Carola Schouten van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit op om "achterhaalde" megastallen te verbieden.

Er is volgens Wakker Dier sprake van een megastal wanneer een boer op één locatie meer dieren houdt dan 7.500 vleesvarkens, 1.200 moedervarkens, 120.000 legkippen, 220.000 vleeskuikens, 250 melkkoeien, 2.500 vleeskalveren of 1.500 geiten.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -