RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opgelegde straf verdachte monstransroof moet opnieuw worden bekeken

UTRECHT - De straf die een van de verdachte van de spraakmakende monstransroof in Utrecht kreeg, moet opnieuw worden bekeken. De door de rechter opgelegde gevangenisstraf en taakstraf was een combinatie die wettelijk niet mogelijk is. De man stond bij roof in 2013 op de uitkijk.

Dat heeft de Hoge Raad vandaag bepaald. Aanvankelijk moest hij drie jaar de gevangenis in, maar in hoger beroep heeft de rechter hem in 2017 vijftien maanden cel gegeven. Dat is net zo lang als hij in voorarrest zat. Ook kreeg hij nog een taakstraf van 120 uur.

De zaak gaat nu terug naar het Gerechtshof en wordt opnieuw bekeken. Er zal dan opnieuw een straf moeten worden opgelegd aan de verdachte.

ROOF
De monstransroof in Catharijneconvent was in januari 2013. Op klaarlichte dag sloegen de overvallers toe in de schatkamer, waar ze een vitrine verbrijzelden en de monstrans ter waarde van 250.000 euro stalen.

Een maand later vond de politie de monstrans terug en werden de daders uit Utrecht en Maarssen aangehouden. De drie andere daders zijn veroordeeld tot twee, drie en drieŽnhalf jaar.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -