RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Amersfoortse 'dropman' telt af naar Koningsdag

1/2
AMERSFOORT - Nog maar vier nachtjes slapen en dan barst het oranjefeest los in Amersfoort. De Keistad staat al maanden in het teken van de komst van de koning en zijn familie voor Koningsdag, maar de oranjekoorts neemt nu toch écht toe. Oranjefan en Amersfoorter Oscar Meijer telt al af.

Oscar Meijer is een bekende verschijning. Hij gaat al sinds 1981 jaarlijks naar Prinsjesdag en uiteraard ontbrak hij sindsdien niet op Koninginnedag. Hij gaf koningin Beatrix altijd een buis gevuld met drop. Ook nu met Koningsdag staat hij als één van de eerste langs de route. Altijd in z'n gebreide, oranje trui.

FAN
Op de vraag of Meijer de grootste fan van het koninklijk huis is, reageert hij bescheiden: "Dat kun je natuurlijk nooit over jezelf zeggen. Ik word wel zo omschreven door iedereen, dus het zou best eens kunnen. Ik bedoel, ik heb natuurlijk wel een faam als dropman. Ik ben er iedere Koningsdag en Prinsjesdag bij. Dan ben je al gauw de grootste fan. Ik draag het als een man en ik vind het ook wel een leukte titel."

Ik heb er al maanden plezier en voorpret van!"
Oscar Meijer, oranjefan

THUISWEDSTRIJD
Dit jaar wordt Koningsdag extra bijzonder voor Meijer. Als Amersfoorter hoeft hij dit keer namelijk niet ver te reizen om een goed plekje langs de route te bemachtigen. Hij woont immers om de hoek: een thuiswedstrijd dus. "Dit is natuurlijk een fantastische periode. Vanaf 30 augustus, toen bekend werd dat de koning naar Amersfoort komt, is dit al gaande. De burgemeester vertelde het me persoonlijk. En dan begint het! Ik heb er al maanden heel veel plezier en voorpret van!"

ROUTE
Meijer beseft heel goed dat het zaterdag een hele bijzondere Koningsdag wordt. "De koning en zijn familie, de prinses van Oranje, dat is Amalia, die zijn dan in Amersfoort! De stad waar ik woon, dat is natuurlijk gewoon fantastisch. Voordat de route bekend werd die ze gaan lopen, heb ik zelf al routes uitgestippeld. Routes waarvan ik dacht: het zou best eens kunnen dat ze zo gaan lopen. Hij zou toch hierlangs moeten lopen? Er waren wat verrassingen voor me, maar uiteindelijk ben ik wel tevreden over de route."

HANDJE VAN DE KONING
Waar Meijer zaterdagochtend-vroeg zelf staat, wil hij niet zeggen. Dat is een geheim. Volgens hem zijn er nog heel veel andere oranjefans die hij niet wijzer wil maken dan ze al zijn. Hij is ervan overtuigd dat het een mooie dag wordt. "Wanneer het écht geslaagd is? Dat handje van de koning. Een knipoog van de koningin. Een praatje met Laurentien... of prinses Laurentien moet ik zeggen. Als ik dat allemaal heb, dan ben ik gelukkig."

Oranjefan Oscar maakt zich op voor Koningsdag in zijn eigen Amersfoort


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -