Plofkraak zorgt voor grote schade bij net geopend restaurant: "Je schrikt je wel ellendig"

De keuken moet flink worden verbouwd.
De keuken moet flink worden verbouwd. © RTV Utrecht / Marloes Sollie
UTRECHT - De muren staan naar voren, de koffiemachine ligt kapot op de grond en de spoelmachine is verbogen. Het is een ravage als Klaas Nijenhuis de Spaghetteria aan de Jan van Scorelstraat binnenkomt. Om 4.30 uur krijgt de bedrijfsleider een telefoontje dat de pinautomaat van de bank naast zijn zaak is opgeblazen en dat ook zijn pand forse schade heeft opgelopen.
De Spagetteria in Utrecht-Oost is een van de drie zaken die de stad kent. Deze vestiging is net een week open. Het is nu vooral puinruimen in de gloednieuwe zaak. "Het is treurig, gisteren hadden we nog bijna tweehonderd gasten", zegt Nijenhuis met een zucht.
De kraak werd vanochtend om 4.00 uur werd gepleegd bij de de pinautomaat. De daders zijn volgens de politie gevlucht op een scooter. Het is niet duidelijk of ze geld hebben meegenomen. Voor Nijenhuis is het vooral zuur. "Na al het werk wat je afgelopen weken hebt geleverd, begin je wel weer met een paar stappen terug." Hij hoopt dat de zaak na twee weken weer open kan.
Er zijn de laatste paar maanden meerdere plofkraken geweest. De werknemers van Spaghetteria hielden geen rekening met het feit dat het ook bij hen kon gebeuren. "We zijn daar nooit echt mee bezig geweest", zegt Nijenhuis. Zijn team was volgens hem druk met het verbouwen en de start van het restaurant. "Voor de bouw is wel eens de opmerking gemaakt: 'Als het maar niet gebeurt.' Maar daar bleef het ook bij."
Plofkraak bij geldautomaat in Utrecht-Oost

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.