College B&W Houten keurt sluiting spoedhuisartsenpost af

© RTV Utrecht
HOUTEN - De spoedhuisartsenpost in Houten gaat met ingang van 1 juli dicht. Patiënten kunnen voor spoedgevallen tijdens avonden, nachten, weekenden en feestdagen - op afspraak - terecht op de spoedpost naast het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Het college B&W van Houten heeft meteen met afkeuring op de maatregel gereageerd.
De Houtense post was in de nacht altijd al gesloten. Primair, de organisatie achter de post, zegt dat sluiting noodzakelijk is vanwege een tekort aan gespecialiseerd personeel.
Het college zegt Primair duidelijk te hebben laten weten het er niet mee eens te zijn. ''We hebben aangeboden om mee te denken bij hetvinden van oplossingen om deze belangrijke voorziening voor onze inwoners te behouden. Dat aanbod geldt nog steeds. We zijn er altijd toe bereid mee te blijven denken.''
Primair denkt dat gemiddeld twee patiënten uit Houten en omliggende plaatsen per nacht voor een consult naar Nieuwegein zullen moeten. Het telefoonnummer van de spoedpost blijft hetzelfde: 088 130 96 80.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.